Leg&Go Balance Bike

En balanscykel som växer med barnet från 1-5 år

Det som gör deras cyklar så unika är att man kan transformera och bygga om de på 8 olika sätt. En Leg&Go Balance Bike går att använda till små barn redan från 1 års ålder och upp till 6 år. Det finns det ingen annan barncykel som spänner över en sån lång tid i barnaåren.

Leg&Go Balance Bike
Se pris i webbshop

Därför är den unik på så sätt att cykeln kan växa tillsammans med barnet och utvecklas med tiden. Det gör också att du slipper köpa nytt varje år för att ditt barn har vuxit ur den gamla cykeln.

Man kan till exempel justera framaxelns lutning och därigenom får man till olika höjder på cykeln. Du behöver alltså inte köpa en ny tumstorlek när den lilla 10-tummaren blivit för liten. Sadelns höjd kan justeras på otroligt fiffiga sätt och den är skön att sitta på med en viss fjädring i stommen.

Mannen bakom denna innovativa barncykel är Egons Garklavs. Han ville skapa en helt ny konstruktion på cykel för att motverka slit-och-släng epidemin som pågår över världen där föräldrar köper nytt varje år när barnet vuxit så snabbt.

Cykeln är gjord i björkträ som vuxit och avverkats i norra Europa. Den väger endast 3,3 kg och de böjda formerna på träramen gör att det inte behövs några extra komponenter för fjädring till stommen.

Leg&Go tillbehör till barncykeln

Till cykeln finns det tillbehör att köpa för att anpassa cykeln till olika barns behov. Det går att skaffa dubbelaxlad bakdel för att göra cykeln till en trehjuling till exempel. Eller så kan man sätta cykeln i en gunghästmodul för det lilla barnet som ännu inte är mogen för cykling utomhus.