Crescent balanscyklar

Sedan början av 1900-talet har man tillverkat cyklar i Varberg på den svenska västkusten, cyklar som tål svenska förhållanden och klimat. Crescent är ett kvalitetsmärke när det gäller cyklar och gör cyklar som tar oss till jobbet, skolan och kanske även runt Vättern?

För de allra minsta har Crescent nu hakat på trenden att göra cyklar utan pedaler, så kallade springcyklar där man tar sig fram genom att sparka sig framåt med fötterna direkt mot marken. Precis som hos Crescents alla andra cyklar är cykelramen stommen och stoltheten i cyklarna. Det är viktigt att ramen tål tuffa tag både från brukaren men också från omgivningen.

Köp balanscykel från Crescent online

Här nedanför kan du hitta aktuella modeller av deras springcyklar som finns att köpa online. Ramen är av aluminium och framgaffeln av High-Tensile stål. På ramen finns Crescents signum i form av de färgade ränderna, som vittnar om en balanscykel av hög kvalité!

Populärt inom Crescent balanscyklar

Inga produkter laddades in

Crescents historia börjar i USA

Märket Crescent är ursprungligen ett amerikanskt cykelmärke. 1894 började Eli Pettersson & August Lindblad i Stockholm att importera cyklarna till Sverige och 14 år senare startade tillverkningen på svensk mark. Första året tillverkade man 2000 cyklar i den svenska fabriken.

1910 gick Eli och August skilda vägar och namnet på bolaget i Sverige byter namn till Velocipedaktiebolaget Lindblad. 1928 går OS av stapeln i Amsterdam och Crescent bär fram danska cyklisten Henry Hansen till ett OS-guld.

Världsmästarcykeln i orange

År 1936 introduceras den första cykeln i vad som blivit en ikonisk färg för Crescent - orange. Men det är först 12 år senare som racercykeln får namnet Världsmästarcykeln. 1948 tar Harry Snell VM-guldet i landsvägscykling under tävlingarna i holländska Valkenburg. Sex år senare sker den första serietillverkningen av cykeln.

Crescent tillhör en fin familj av cykelmärken

1995 blir Crescent en del av Cycleurope, en sammanslutning av riktiga kvalitetsmärken. I familjen ingår anrika Bianchi och Monark. Här finns även en annan tillverkare av balanscyklar - Spectra som du kan läsa om här. Crescent är sponsor till Vätternrundan och kanske kommer ditt barn en dag att kunna cykla så långt? Men först gäller det att hitta balansen och det görs enklast med en springcykel.

Mer om Crescent