Springcykel med handbroms

Springcykeln är bra som leksak och som transportmedel för de allra minsta barnen. Det finns springcykel att köpa som har handbroms. Syftet med springcyklarna är att kunna träna balansen på ett vettigt sätt inför övergången till större cykel med trampor. Utan stödhjul och trampor kan man börja träna cykla redan från 2 års ålder.

En fara med springcykeln är om barnet gärna vill kasta sig utför nedförsbackar. På platt mark kan man inte komma upp i så hög hastighet att man inte kan stanna ganska snabbt med fötterna. Men i nedförsbacken kan farten bli ganska hög och det tar då för lång tid att bromsa med skorna mot underlaget.

Det är då man behöver en broms, men eftersom det inte finns några trampor kan man inte fotbromsa med bakåttramp som bromsar hjulet. Då behöver man ha en cykel med handbroms istället. Till skillnad från andra barncyklar är handbromsen på balanscykeln kopplad mot bakhjulet. Det gör att man inte riskerar tvärstopp och att barnet flyger framåt vid hård inbromsning.

Det finns ett par olika cykelmärken som utrustat vissa av sina modeller av balanscyklar med broms. Vi har sökt och gjort följande lista med cyklar du kan titta närmare på.

Lista med springcyklar som utrustats med handbroms

 • PUKY ® Impeller LR 1 med broms, färg 4046

  PUKY ® Impeller LR 1 med broms, färg 4046
  Detaljer om produkten: Ålder: från 2,5 år Löpcykeln PUKY ® är bäst lämpad för avancerade elever Barn som redan är säkra på ett löphjul och letar efter en ny utmaning kan få sin första erfarenhet av en broms med löphjulet PUKY ®. Trumbromsen, som är lätt att kontrollera och kräver mycket lite underhåll, bromsar bara bakhjulet. Den barnvänliga handbromsspaken är speciellt utformad för små barnhänder, så att styret förblir säkert greppat även när du bromsar Hjulets 12,5 luftdäck ger optimal komfort och maximalt grepp på alla underlag och är samtidigt mycket tysta Säkerhetshandtagen skyddar barns känsliga händer och avlastar styrändarna Banansadeln framtill ser till att den fart som uppnås också överförs till fordonet utan att barnet glider framåt från sadeln Det låga insteget möjliggör säker på- och avstigning Den stora fotbrädan gör att föraren kan sätta ner fötterna i nedförsbackar, vilket ger en gynnsam tyngdpunkt och en säker åktur, även i högre hastigheter Mått och vikt: Mått vid montering (längd x höjd): 87 x 46-55 cm Sadelhöjd: 34 - 43 cm Grenhöjd: från 34 till 47 cm Kroppshöjd: från 90 till 115 cm Varningar & säkerhetsanvisningar: OBS: Använd med skyddsutrustning. Får inte användas i vägtrafik! Leveransen omfattar inte ventilhattar eftersom dessa är smådelar som kan sväljas enligt leksaksstandarden EN71-1.
 • PUKY® Springcykel LR 1L BR kiwi 4031

  PUKY® Springcykel LR 1L BR kiwi 4031
  Detaljer om produkten: Ålder: från 2,5 år PUKY ®-hjulet för avancerade användare Barn som redan är säkra på LR M och letar efter en ny utmaning kan få sin första erfarenhet av en broms med PUKY ® LR 1L Br. Trumbromsen, som är lätt att kontrollera och kräver mycket lite underhåll, bromsar bara bakhjulet. Den barnvänliga handbromsspaken är speciellt utformad för små barnhänder, så att styret förblir säkert greppat även när du bromsar De 12,5 luftfyllda däcken på PUKY ® LR 1L Br säkerställer optimal komfort och maximalt grepp på alla underlag och är samtidigt mycket tysta Säkerhetshandtagen skyddar barnens känsliga händer och avlastar styrändarna Banansadeln som är upphöjd framtill säkerställer att den fart som uppnås också överförs till fordonet utan att barnet glider framåt från sadeln Det låga insteget möjliggör säker på- och avstigning Den stora fotbrädan gör att föraren kan sätta ner fötterna i nedförsbackar, vilket ger en gynnsam tyngdpunkt och ett säkert körbeteende, även i högre hastigheter PUKY ® avstår medvetet från en begränsning av styrvinkeln på hjulen Mått och vikt: Mått vid montering (längd x bredd x höjd): 87 x 46-55 cm Sadelhöjd: 34 - 43 cm Steghöjd från 34 till 47 cm Kroppshöjd från 90 till 115 cm Max. belastning Max. belastning: 25 kg Varning & säkerhetsinstruktioner: OBS: Använd med skyddsutrustning. Får inte användas i vägtrafik! Leveransen omfattar inte ventilhattar eftersom dessa är smådelar som kan sväljas enligt leksaksstandarden EN71-1.
 • PUKY ® Löphjul LR 1 med broms light grå

  PUKY ® Löphjul LR 1 med broms light grå
  Produktdetaljer: Ålder: Mått och vikt: Mått på den monterade delen (längd x bredd x höjd): cm Vikt: kg Material och skötsel: Material: Ingår i leveransen: Varning och säkerhetsinstruktioner: Försiktigt: